כולם קוראים יחד, וכל אחד ואחת לחוד. באפליקציה, באתר או עם תנך ביד; ברכבת, בבית קפה או בבית; עם הקפה של הבוקר או בלילה במיטה;
עם חברים, עם ילדים או כאתגר אישי.
בחנוכה תשע"ה, 21 בדצמבר 2014, התחיל המחזור הראשון (בהיסטוריה!) של קריאה משותפת ב-929 פרקי התנך. בכל יום ב-12 בלילה מתחלף הפרק היומי באתר 929, ומופיע הפרק הבא בליווי מידע מעניין, הסברים קצרים, סרטונים, תמונות, וגם קריינות של הפרק למי שמעדיף להאזין לו. השיח הער סביב הפרק היומי מתנהל הן ברשתות החברתיות והן בקבוצות לימוד, מפגשים ואירועים בעולם האמיתי. משתתפים בו אנשי רוח ותרבות, נשות ציבור ואמנות ובכירי היוצרים והיוצרות בישראל, והוא מציע לכל השותפים לפקוח עיניים סקרניות כלפי גישות חדשות ורבגוניות.
929 קורא לך לגלות מחדש את עושרו של הספר הנמכר ביותר בהיסטוריה.
להקשיב לו, לשוחח אתו, למצוא אותנו בתוכו ואותו בתוכנו, ולחשוף את מה שיש
לתנך להציע לנו כאן ועכשיו.
בין העבודה, המשפחה, החברים והמשימות הגדולות והקטנות של החיים, 929 הוא הזדמנות לאתגר אישי מלא עניין, משמעות, לימוד, סקרנות והנאה.
אתגר ששותפים לו עוד רבים שהולכים בדרך הארוכה והמרתקת הזאת וחולקים את השפע שהיא מציעה לנו כיחידים וכקהילה לומדת.
אז אם אתם שואפים לדעת יותר, מחפשים העמקה, מבקשים לשלב ביומיום משמעויות חדשות, רוצים לגלות בעצמכם עוד קולות ולהיות חלק מקהילה רחבה שהולכת באותה הדרך:
הקריאה בתנך עם 929 נוצרה בדיוק בשבילכם.
אינספור מילים כבר נכתבו עליו. זהו טקסט מכונן, מכנה משותף ברמה בינלאומית, שסיפוריו וקווי המחשבה שלו מהדהדים בחיינו עד היום. כספר, הוא מדהים בעושרו: מהנה, הרפתקני ונוגע ללב, וגם רצוף סתירות, מעורר מחשבה ושנוי במחלוקת.
זהו קלידוסקופ של תחומי עניין: מהיסטוריה, פוליטיקה והנדסה ועד עיצוב ובישול. הוא פורש בפני הקוראים מסעות אישיים ומשפחתיים, אהבות קטנות ואימפריות גדולות, אנקדוטות משעשעות ומיתוסים חוצי-תרבויות, נבואות זעם בצד שירה נוטפת רוך, אגדות מסעירות ודברי הגות.
התנך הוא בסיס רחב מאין כמוהו לגילוי עצמי, למשמעויות אקטואליות ולשיח אישי, חברתי ותרבותי. ומעל הכל - זה פשוט סיפור טוב.
בימים ראשון עד חמישי קוראים פרק אחד ביום, לפי הסדר ולפי לוח זמנים משותף ואחיד. בכל יום ב-12 בלילה יתחלף הפרק היומי באתר 929, ובדף הבית יצוין התאריך החדש והפרק אותו אנו קוראים ביום זה.
סוף השבוע (שישי ושבת) הוא הזדמנות להשלים את הפרקים שפספסנו או להעמיק באלה שקראנו. באתר יעלה סיכום שבועי שיסכם את עיקרי הפרקים שקראנו וגם יחדש ויוסיף.
בכל יום קוראים פרק אחד שלם. לא משנה אם הוא קצר או ארוך, מורכב או פשוט, ואפילו אם הוא נגמר בשיא המתח – רק פרק אחד.
מתחילים את מחזור הקריאה הראשון של 929 פרקי התנך ביום ראשון, נר חמישי של חנוכה התשע"ה, 21 בדצמבר 2014. ביום זה נקרא את פרק א בספר בראשית.
מסיימים בקיץ תשע"ח, 2018, במהלך חגיגות ה-70 למדינת ישראל.
הקריאה המשותפת נמשכת ברצף, וכל אחד ואחת בוחרים אם לקרוא הכול, להצטרף רק לפרק או לספר מסקרן במיוחד, או לדלג בין הפרקים לפי היכולת והחשק.
הקריאה היומית בתנך מתבססת על חלוקתו של הספר ל-929 פרקים, שנוצרה בשלהי ימי הביניים ומיוחסת לתיאולוג הנוצרי הכומר סטפן לנגטון. חלוקה זו היא החלוקה הנפוצה ביותר היום ומקובלת מאוד גם בקרב יהודי העולם, במקביל לקריאה בתורה לפי פרשות השבוע ובצד חלוקות אחרות.
גם לרעיון הלימוד היומי יש שורשים עמוקים: כבר משנת 1923, ביוזמתו של הרב מאיר שפירא מלובלין, החלו יהודים ברחבי העולם ללמוד את הדף היומי בגמרא. על פי שיטה זו קוראים דף אחד של התלמוד הבבלי מדי יום ומסיימים את הש"ס כולו בכל שבע שנים וחצי.
עד מהרה נעשה הלימוד היומי בגמרא לנחלת הכלל. הוא נמצא היום בעיצומו של מחזור הקריאה ה-13 ומקיף מאות אלפי לומדים בכל העולם, ברשת, בקבוצות לימוד או באופן עצמאי. במשך שנים רבות מקדמת מסורת הלימוד בישראל את הקריאה היומית בטקסטים מכוננים, וכעת מצטרף גם הפרק היומי בתנך למנהג תרבותי ותיק זה.
השיח המתנהל סביב הפרק היומי במרחב הווירטואלי משקף את שלל נקודות המבט של ההולכים בדרך, בבחינת נוף אחד מזוויות שונות. הוא מתנהל באווירה מכילה וסובלנית ומציע לכל השותפים לפקוח עיניים סקרניות כלפי גישות חדשות ורבגוניות.
הרוח החיה שמאחורי השיח של 929 מורכבת מאנשי רוח, הגות ותרבות, סופרים, סופרות, נשות ציבור ואמנות ובכירי היוצרים והיוצרות בישראל, אשר מעלים לרשתות החברתיות סטטוסים, שירים ותמונות ומתייחסים לפרק היומי במבט אישי.
כל שיתוף הוא נקודת התחלה שמזמינה לשיח, לדיון או למחשבה.